Ademen. Je doet het vanaf het moment dat je geboren wordt totdat je overlijdt. Misschien had je even een klein zetje nodig toen je ter wereld kwam, maar vanaf dat moment gaat het ademen vanzelf. Je hoeft er niet over na te denken en staat er waarschijnlijk ook nooit bij stil dat en vooral hoe je ademhaalt. En dat laatste is soms jammer, omdat veel mensen – onbewust – een verkeerde ademhaling hebben. Huh? denk je nu misschien. Hoe kan ik nou verkeerd ademhalen? Ik krijg toch zuurstof binnen? En ik adem toch ook weer uit? Dat klopt inderdaad. Maar veel mensen halen niet optimaal adem, met allerlei onnodige klachten tot gevolg. Gelukkig kun je met eenvoudige oefeningen veel van deze klachten voorkomen of verhelpen.

Zuurstof is de belangrijkste energieleverancier voor alle cellen in je lichaam. Deze cellen zetten zuurstof, samen met o.a. glucose, om in energie. Zonder zuurstof sterven de cellen domweg af. Bij onvoldoende zuurstof kunnen de cellen hun werk niet goed doen wat zich bijvoorbeeld uit in vermoeidheid of kramp.

Kortom, zuurstof is uitermate belangrijk voor het goed functioneren van jouw lichaam, zowel fysiek, mentaal, zelfs ook emotioneel. Zonder zuurstof kun je niet denken, niet bewegen, niet groeien en stoppen uiteindelijk alle processen in het lichaam. Alle reden dus om te zorgen voor een zo optimaal mogelijke ademhaling en zuurstofopname. Daar kan ik je bij helpen door middel van een ademanalyse en verschillende ademoefeningen.