Hoe je ademt is hoe je leeft. Verbeter je adem, verbeter je leven. Die uitspraak hoor je vaak bij ademsessies en ik geloof heilig dat het waar is.

 

Jouw ademhaling heeft namelijk effect op elk systeem in je lichaam. Het beïnvloedt niet alleen je slaap, je energie, je emoties, je spijsvertering, je hormoonstelsel en je concentratie, maar ook fysieke (in)spanning, stress of pijn in je lichaam.

 

Dysfunctionele ademhaling

Je ademt doorgaans onbewust en automatisch. Gemiddeld wel meer dan 20.000 keer per dag! Iedereen heeft zo z’n eigen adempatroon. De meeste mensen ademen echter niet optimaal: ze ademen vaak te veel, te hoog en te snel. Dit wordt ook wel dysfunctioneel ademen genoemd (vroeger (chronische) hyperventilatie). Hierdoor benutten ze slechts een deel van hun volledige potentie.

 

Door allerlei omstandigheden zoals spanning en (chronische) stress thuis, op school of op het werk, grote of kleine trauma’s, slechte gewoontes of houding, voeding, negatieve gedachtes en overtuigingen kunnen er blokkades ontstaan die de vrije ademhaling belemmeren. En dat is jammer, want dat kan op zijn beurt weer negatieve gevolgen hebben op je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Een vicieuze cirkel dus.

 

De adem als spiegel

Het mooie van de adem is dat het een spiegel is van de sensaties in jouw lichaam. Hij laat je zien waar er blokkades zitten. Een ander voordeel van de adem is dat je – naast je onbewuste ademhaling – deze ook bewust kunt sturen. Zo kun je bijvoorbeeld het ritme, het volume en de plekken in je lijf waar je de adem heen wilt brengen bewust beïnvloeden. Je adem is daarmee dus ook de ingang naar verandering.

 

Blokkades opheffen

Een van de manieren om die blokkades in je lijf op te heffen, is door bewust verbonden ademen. Door fysieke obstakels in je lijf op te ruimen, open je automatisch ook andere gebieden in je lichaam. Het heeft een openend en helend effect op lichaam een geest.

 

Belangrijk hierbij is dat je tijdens een ademsessie in een veilige omgeving bent en begeleid wordt door een deskundige ademcoach. Alleen in een veilige omgeving en met de juiste begeleiding kun je daadwerkelijk je oude shit opruimen en transformeren.

 

Hoe werkt een Bewust verbonden ademsessie?

We ademen in een kleine groep (maximaal 8 personen) onder begeleiding van muziek. Na een korte meditatie en het zetten van een intentie bouwen we de sessie rustig op naar een actieve, verbonden ademhaling. Dit deel duurt zo’n 30-40 minuten. Hierna volgt een rust- en integratiefase van 15-20 minuten. Na afloop is er een korte evaluatie waarbij er vrijblijvend gelegenheid is tot delen en het stellen van vragen en sluiten we de sessie af.

 

Wat is het doel van een Verbonden ademsessie?

Door op een bewuste en actieve manier te ademen worden opgeslagen gevoelens, emoties, kleine of grote trauma’s of geblokkeerde energieën in je lijf op een natuurlijke en ongeforceerde manier weer voelbaar en toegankelijk. Door die bewust, met zachte aandacht en zonder oordeel waar te nemen, maak je het loslaten en verwerken ervan weer mogelijk. Het verhaal of het ontstaan van de blokkades is hierbij niet relevant. Hierdoor gaat je levensenergie weer stromen zoals het hoort. Het lucht letterlijk op!

 

Voor wie is deze sessie geschikt?

Voor iedereen vanaf 18 jaar die last heeft van fysieke, mentale en/of emotionele blokkades en voelt dat het tijd is om die los te gaan laten. Eerdere ervaring is niet nodig.

 

Contra-indicaties voor ademwerk

Er zijn een aantal omstandigheden waarbij deelname aan een ademsessie (op dit moment) niet geschikt is. De belangrijkste zijn:

  • Zwangerschap (in elk stadium)
  • Ernstige PTSS of trauma
  • Hoge bloeddruk
  • Chronische hyperventilatie
  • Hart- en vaatziekten
  • Diabetes
  • Astma
  • Epilepsie

 

Locatie: Stichting LifeJoy, Tiel

Datum: woensdag 24 januari 2024  |  woensdag 27 maart 2024

Tijd: 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.45 uur), uitloop mogelijk tot 22.00 uur

Bijdrage: € 37,50 per sessie

 

Maximaal aantal deelnemers: 6

Minimum leeftijd: 18 jaar

Benodigdheden: makkelijke kleding en warme sokken, bidon met (warm) water of thee

Aanmelden: info@jezelf-inzicht.nl

 

Ben je deze datum verhinderd, maar heb je wel interesse voor een volgende keer? Stuur dan je contactgegevens door naar info@jezelf-inzicht.nl.